HET dodijelio stipendije za 99 studenta

Uprava Hidroelektrana na Trebišnjici /HET/ danas je potpisala ugovore sa 99 studenata kojima će ovo preduzeće u narednih deset mjeseci isplaćivati stipendije od po 150 KM.


Izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove “Hidroelektrana na Trebišnjici” Ilija Tamindžija rekao je da HET od 2016. godine dodjeljuje stipendije, za šta se izdvoji 150.000 KM na godišnjem nivou.

On je istakao da je HET 2019. godinu završio negativno zbog nerada Hidroelektrane Dubrovnik tokom čitave godine, a što je potrajalo i u prva dva mjeseca 2020. godine.

On je dodao da su nakon toga, počeli problemi sa virusom korona, niskom cijenom električne energije na tržištu, ali da su bez obzira na to stipendije dodijeljene u istom iznosu kao prethodnih godina.

“HET je krenuo sa restriktivnim mjerama, rezanje troškova na svim nivoima, osim plata. Odlučili smo se da ne štedimo na studentima, tako da smo prenijeli iznos od 150.000 KM, kao i za prethodne četiri godine za stipendiranje studenata”, istakao je Tamindžija.

On je dodao se prilikom dodjele studentskih stipendija, u ovom preduzeću konkursno značajno uvaže bodovi vezano za socijalni status porodice, odnosno primanje članova domaćinstva.

“Konkurisati mogu svi studenti, a uslove konkursa ispunjavaju samo oni fakulteti koji su u sistematizaciji HET-a”, rekao je Tamindžija.

Milorad Beštić iz Nevesinja, roditelj studenta Elektrotehnike koji je dobio stipendiju od HET-a drugu godinu, rekao je novinarima da će im ova stipendija mnogo značiti, pogotovo što u njihovoj porodici imaju dva studenta.

Među dobitnicima stipendije Hidroelektrana na Trebišnjici je i Kristina Ćapin iz Bileće, student Inženjerskog menadžmenta u Novom Sadu.

Ćapinova, koja stipendiju prima već dvije godine, rekla je novinarima da je stipendija za nju veliki podsticaj.

Za ovogodišnji konkurs za stipendije Hidroelektrana na Trebišnjici bilo je prijavljeno 127 studenata.

Izvor: Srna

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top