Počelo suđenje optuženom za pokušaj ubistva novinara Vladimira Kovačevića

Svjedočenjem Vladimira Kovačevića, novinara BN televizije, u Okružnom sudu u Banjaluci danas je počelo suđenje Nedeljku Dukiću (29) iz Kneževa optuženom za pokušaj ubistva Kovačevića.

– Mislio sam da će me napadači doslovno ubiti i počeo sam da galamim i oni su pobjegli – izjavio je Kovačević.

Dukića terete da je pokušao da ubije Kovačevića 26. avgusta 2018. godine zajedno sa bokserom Markom Čolićem Rodom (33) iz Banjaluke, koji je zbog pokušaja ubistva novinara Kovačevića u martu ove godine pravosnažno osuđen na pet godina zatvora.

Kovačević je do detalja ispričao šta se događalo kobne noći kada je pretučen i potvrdio da je prepoznao Čolića, ali ne i drugog napadača.

– Te večeri radio sam drugu smjenu na BN televiziji i pratio skup “Pravda za Davida”. Kada sam se vraćao kući oko 20.40 časova vidio sam na parkingu dvije osobe kod auta, ali tome nisam pridavao pažnju jer tu uvijek neko parkira i bude – prisjetio se Kovačević kritične večeri.

Nekoliko trenutaka prije napada, Kovačević je ispričao da je čuo rasklapanje metalne palice, kada je shvatio šta se sprema.

– Jedan napadač mi je prišao s prijeda i udario me, a drugi sa zada. Od udaraca sam pao na zemlju i na leđa i oni su nastavili da me tuku po glavi i tijelu. Tad sam pomislio da će me ubiti i počeo sam da galamim – izjavio je Kovačević i dodao da je prvog napadača prepoznao i da se radilo o osuđenom Čoliću, dok drugog nije vidio.

Prema njegovim riječima napadači su bili obučenu u crvene dukseve s kapuljačama koje su i bile na glavi.

Za optuženim Dukićem je bila raspisana međunarodna potjernica, a on se predao 11. novembra prošle godine kada je došao u kancelariju jednog banjalučkog advokata.

Srpskainfo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top